hati berbicara lagi~keranamu kawan

kawan..x sumenye baek tp x sumenye jaat..mungkin kawan yg rapat dengan kite, secara automatiknya akan d anggap baek.tapi kite lupe kawan yg rapat tuh jugak mungkin akan mencari kelemahan kita..akan mempergunakan kepercayaan kita..kekadang terpikir mengingatkan kesalahan sendiri..salah ke kawan dengan dier???knapa perlu dier wat cam tu???mungkin jugak aku salah..masuk dalam kehidupan dier..kehidupan yg berbeza..mungkin menjadi terlalu rapat akan menyerlahkan kekurangan masing2..ye..aku jahat…aku hipokrit..aku tak jujur..tapi tak perlu untuk aku menipu@makan member sendiri..menipu salah..berkata benar jugak salah..bila berkata benar, seprti menikam kawan sndiri..bila menipu, terasa diri ini tertipu…aku still pikir benda neh..kata maaf saling d lafaz kan..secara jujur aku seikhlas hati memafkannye..aku jugak mengharapkan begitu..tpi ape yg berlaku skung???akukah yg d persalahkan..7 minggu terakhir d UITM membuatkan aku terpikir..mungkin jugak ade hikmah atas ape yg berlaku..aku bahagia dengan kawan2 aku skung…aku bersyukur dengan ape yg aku dapat..di saat ati aku kelam kabut dengan masalah sem lpas..aku dapat keputusan yg tak pernah aku jangkakan..thanx GOD..

cuma aku pelik..knpa perlu membisu bile bertemu..antara kite da settle sume rite..huh..dunia…pembalasan gamaknye..ape yg berbeza kamoo & dier..kamoo dan aku sudah settle..kata maaf antara kite da terpatri..aku& die masih takde kate maaf ..aku hanya tnggu waktu utk memulakannye..mungkin ego ni perlu d buang..bukan menjatuhkan maruah diri..tpi memberi peluang kepada diri sndri untuk menyatukan balik persahabatan ni..mungkin dier lupe salah dier..tapi aku tak perlu terus menghukum..da terlalu lama..dan masanye akan tibe utk aku memulakan…

masa da makin hampir ke penghujung..yg lepas biarkan je..aku anggap sebagai adat berkawan..kepada kamoo..ingt antara kita da SETTLE..jangan besarkan benda yg da SETTLE..sekian…


terlalu baek aku untuk menegur kamoo lagi..jadi aku diamkan diri..bukan maksud aku benci kamoo..tapi aku tak ske cara kamoo..hanya mau aku yg memulakan bicara…

kepada dier..ye aku akan memulakan perbicaraan antara kita..ape yg berlaku tak pernah aku lupe..tapi mase untuk bertemu dan berbicara semakin singkat..

Advertisements

~ by afdsmkad on February 20, 2009.

2 Responses to “hati berbicara lagi~keranamu kawan”

  1. friends are all bitching… =P

  2. maybe..lalalala..m da queeN of bItCh..u nOe rite…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: